сряда, 13 октомври 2010 г.

МЪЖ НА ГОДИНАТА 11

23.09.2010

Заради 500 евро убиха шофьор на ТИР с ритници в главата



53-годишен шофьор на ТИР беше брутално убит рано тази сутрин, след като беше обран. Инцидентът станал на паркинг в София малко преди курса на мъжа за Холандия. Други двама негови колеги са в болница. 53-годишният Димитър Димитров умира часове преди да тръгне за Холандия и заради около 500 евро, които носи за пътуването.
Убит е от крадци, които знаят, че има пари в него. Малко преди 4 тази сутрин Димитър и неговият колега Емил Йосифов, който също щял да заминава, са нападнати на ТИР-паркинг в София докато спят. Пребити са от трима неизвестни, които ги удрят и ритат в главите. Димитър не издържа на боя.
Убийците взимат около общо 1000 евро от двамата шофьори. Бой отнася и 71-годишният пазач Георги Цонев. Оцелелите след грабежа са приети в болница „Царица Йоанна”. Разказали, че нападателите искали да откраднат и един от камионите, съобщи PRO.bg.
Според една от версиите те са от ромски произход, високи и едри. Знаели името на пазача и това, че шофьорите имат пари за пътуване. За семейството на убития Димитър това ще е втората голяма трагедия в последно време.
"Детето му на 17 години го хвърлиха в Дунав, той е от Лом. Пак така го изнасилиха и го хвърлиха. Сега и той загина. Ужас”, разказа собственикът на ТИР-паркинга.

26.09.2010

Полицай изнасили комшийка

Полицай брутално изнасили жена в собствения си автомобил. В петък сутринта 42-годишният Васил Бойчев минавал с ладата си покрай автобусната спирка в благоевградския квартал "Еленово", където живее. Забелязал, че негова съседка чака рейса, за да отиде на работа. Спрял возилото и любезно й предложил да я закара. Нищо неподозиращата намеренията му дама се качила в автомобила.

Униформеният обаче не поел към центъра, където тя върти дребен бизнес, а с мръсна газ се изнесъл към парк "Бачиново" край града. След като станало ясно какво е намислил, благоевградчанката се опитала да избяга. Но "любезният" полицай станал агресивен и брутален. Той рязко треснал вратата и за малко не откъснал пръстите на ръката на жената. Ударил й няколко шамара и безцеремонно изнасилил изпадналата в шок 42-годишна жена. Свалил я близо до града и я зарязал.
За деянието си полицаят може да лежи до 8 години в затвора. Бойчев е семеен, има дъщеря и син.

27.09.2010

В Брюксел не одобряват как Цветанов говори за ромите

Говорител на Европейската комисия определи като неприемливо изявлението на българския вътрешен министър Цветанов пред в. "24 часа", че ромската общност е инкубатор за генериране на престъпност.
Запитана дали една подобна оценка е приемлива за комисията, говорителката на европейския изпълнителен орган Пиа Аренкилде отговори лаконично: "Отговорът е не."
Цветанов е в Брюксел, за да обсъди с комисията трудностите около интеграцията на ромите.
"Трябва да се направи много сериозен анализ на проблемите с ромите, защото тези среди са инкубатор за генериране на престъпност.


04.10.2010

Полицаи пребили жестоко задържан в Пловдив

В редакцията на news.bg се получи писмо от жена, която твърди, че е съпругата на един от задържаните при съботната акция в Пловдив. Припомняме, според официалната информация на МВР късно вечерта в почивния ден бяха арестувани двама мъже и една жена за разпространение на наркотици.
От МВР са пропуснали да ви кажат, че при задържането му Х.С е зверски пребит от колегите им - така наречените спецчасти, започва писмото.
Спират колата, Х.С слиза и ляга на земята, без въпроси, без разпит в продължение на 2 часа го пребиват като куче над 25-30 полицаи... Големи мъже са - с автомати в ръка и 30 срещу един!!! Водят го в болница да го зашият и после паднал по стълбите, обяснява тя.
Питам се докога полицията в България ще се има за недосегаема и ще си позволява такава свободия.
Аз съм жена му и ще търся отговорност, ако трябва и на държавата в Страсбург. Време е повече хората да не мълчат, защото днес е моят мъж, утре е нечий син, попаднал на неподходящото място в неподходящото време.
Нашата полиция не пита, тя първо раздава юмруци и шутове, после ако имаш късмет може да ти зададе някое въпросче, завършва гневното писмо на съпругата на Х.С.
News.bg потърси за коментар МВР. От там обаче не дадоха такъв.




12.10.2010

Има банда “Октопод”, но само от трима

Алексей Петров вече е у дома си. Соченият за тартор на "Октопода" спокойно ще може да говори по телефон, да гледа телевизия и да кани гости в къщата, в която бе задържан на столичната ул. "Арарат". Това стана възможно, след като Софийският апелативен съд го освободи под домашен арест след 9-месечен арест.
"Не са налице данни, че Алексей Петров е участвал в организирана престъпна група с останалите петима обвиняеми (б. а. - Николай Велков, Пламен и Йордан Стоянови, Момчил Кръстев, Димитър Митров). Но има обосновано предположение, че е създал, ръководил и участвал в престъпна форма на организираност заедно с Марчело Джотолов и Антон Петров. Интензитетът на тази група обаче е намален в сравнение с периода на първоначалния арест на Петров и до голяма степен разколебан." Така повече от два часа съдия Камен Иванов мотивира решението си да пусне бившия съветник в ДАНС. Само девет дни след като градският съд го остави зад решетките, апелативните съдии отсякоха, че домашният арест би изпълнил нуждите на разследването срещу пипалата на "Октопода".

В заключение предлагам за мъж на годината през месец октомври отново да бъде избран другарят Цветан Цветано – о – о – о в !

Няма коментари:

Публикуване на коментар