понеделник, 11 октомври 2010 г.

НОВИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ 64

30.03.2009

Киро Киров – изчезналият спонсор №1 на ГЕРБ

Киро Киров е най-обсъжданият бизнесмен в момента. Според сина му той се е обадил от чужбина. Ако се вярва на вестник Стандарт пък бил пред банкрут, понеже се зарил с непродоваема в кризата строителна техника.
Според Сметната палата Киров е спонсор номер едно на ГЕРБ, както писа 19 минути. Дарил е на партията на Бойко Борисов 53 323, 80 лв. Блогът Репортер пък пише, че отношенията на Киров и Борисов били изключително близки. Кметът вчера също потвърди това.
Освен на Генерала, Киров е приятел и на Евгени Минчев. Двамата със сина му са задължително и постоянно присъствие на всички събития, които организира светският хроникьор.
Типичен за семейството е крещящият стил на обличане. Също и демонстрациите на лукс. Синът кара Порше Карера, докато таткото се задоволява с Порше Кайен. И двете коли са бели и струват шестцифрени суми.
От какво се изкарват парите за луксозния начин на живот, който показва семейството предприемачи, освен с милионни кредити? Ето какво пише на сайта на компанията:
“Киров АД е основана през 1990 г. Областта, в която се развива вече 17 години, е търговията с инструменти и консумативи. Като най-добрият дилър на този тип механизация за страната, Киров АД партнира с утвърдени производители от световен мащаб и обслужва големи имена в националния строителен, индустриален, добивен, текстилен, хранителен бизнес и др.
Имаме магазини, шоуруми и сервизи в цялата страна, което ни прави една от фирмите с изключително широка магазинна мрежа. Централният офис се намира в София, а също и централният сервиз на фирмата (Суходол) най-новият и най-големият по рода си в страната.
С дългогодишната си практика имаме здраво партньорство с най-добрите чуждестранни производители от специализираната строителна сфера.
Основни партньори: Komatsu, Dynapac, Bosch, Metabo, Fischer, Honda power equipment, Honda Marine, Tremix, Ingersoll Rand, PFT, ELBA, Intermix, Atlas Copco, Haulotte group, Turbosol, Kubota, PFAFF silberblau, USAG, REMS, Hawera, Fronius и много други.

Канали за реализация
Киров АД разполага с над 20 000 m2 РЗП из цялата страна:

- 22 шоурума;
- 11 сервиза за ел. инструменти и лека строителна техника;
- 5 сервизни бази за едра строителна техника съответно в големите градове на България - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Велико Търново, Стара Загора, Сливен, Благоевград”.
Самият Киро Киров е роден през 1939 г. в с. Драгана, Ловешко. Той е бивш автомобилен състезател, майстор на спорта. По образование е машинен инженер, завършил е ВМЕИ, което днес е Технически университет - София.
"Ние сме извънземни", казва с усмивка пред Капитал Киро Киров след като споделя вижданията си за развитието на България в условията на световната финансова криза. Читателски коментар към изцепката на бизнесмена от октомври миналата година пък отправя питането: “Какво се случва в тази фирма сега? Вярно ли е,че фалира и масово съкращават?”
Читателката Николова пък пита:
Защо във фирма "Киров" не се заплаща извънредният труд?
2. Защо има дискриминация и неравностойно положение на жените във вашата фирма? (Пример: те получават по-малки заплати от мъжете, и пр.)
3. Защо текучеството в "Киров" е толкова голямо?
Показателният отговор на бизнесмена гласи: “От въпросите ви имам чувството, че имате връзка с фирма КИРОВ АД”.
Читателят Михов също поставя неудобни въпроси към спонсор №1 на ГЕРБ:

Г-н Киров, защо не осигурявате служителите си на пълните им заплати? Не мислите ли, че е време да напуснете сивата икономика, както би могло да очаква от един толкова успешен бизнесмен с огромни печалби и ръстове на растеж? Сумата едва ли би надвишила месечните разходи за бензин на скъпите ви немски возила.

/препечатано със съкращения/

В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Чавдар Александров.

Няма коментари:

Публикуване на коментар