събота, 23 октомври 2010 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...7

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Снайперист застреля поредния голям бос от СИК - Димата Руснака

25.10.2004

Дмитрий Минев по прякор Димата Руснака стана поредната ключова фигура от бившата групировка СИК, убит на публично място в София. Той бе застрелян малко преди 19 ч. снощи с един куршум пред очите на охраната си и множество пешеходци по централния столичен бул. "Витоша", пред №18-А.
39-годишният Минев бил улучен в предната част на тялото с дебалансиран куршум, който го е умъртвил за миг, а охраната му е отвърнала с хаотична стрелба, от която на улицата бяха останали следи, разказва Би Ти Ви.
Бодигардовете му го откарали в "Пирогов", но вече мъртъв. Показанията на свидетели и бодигардове не потвърдиха версията, че убиецът е стрелял от преминаващ черен автомобил, информира БНР.
Според повторния оглед на местопрестъплението се изясни, че е стрелял снайперист, разположен в необитаем апартамент на последния етаж на отсрещната сграда. Убиецът произвел само един изстрел с дългоцевно оръжие.
Руснака бе сред основните фигури в СИК заедно с Младен Михалев-Маджо, Красимир Маринов-Маргина и Румен Николов-Пашата. Останалите високопоставени жертви, дадени от групировката, са Милчо Бонев (бай Миле), застрелян това лято в ресторант заедно с няколко души от охраната си, Стоил Славов, взривен в асансьор на офиссграда, и Поли Пантев, убит на остров Аруба заради отклонени 600 кг колумбийски кокаин.
Според МВР и някои независими източници убийствата са следствие от разчистване на вътрешни сметки, но други анализатори са категорични, че избитите нямат какво да делят, коментира Би Ти Ви и допълва, че засега убийствата остават неразкрити.
Руснака имаше славата на едно от най-лошите момчета в СИК, агресивен и безконтролен на моменти, добавя и БНР. Името му нашумя като данъкоплатец №1 за 2002 г., когато е внесъл в хазната 460 000 лева.
Повече светлина към престъплението могат да хвърлят и записите от намиращите се наблизо камери, които са обслужвали охраната на Американския културен център, съобщава още БНР.

В столичния кв. "Дружба", от упор и в гръб, е разстрелян бившата "барета" Пламен Михайлов (Кимбата). За заподозрян отново се сочи Владимир Шевчук.

24.10.2004

На 24 октомври 1995 г. Пламен Михайлов, бивш командос от отряда за борба с тероризма бе застрелян в ж. к. "Дружба", на влизане във вход 8 на блок 20. Кушум в гърдите и куршум в тила пратиха в небитието 31 годишния антитерорист, баща на две малки деца. Пламен Михайлов - Кимбата бе третата барета, след разстрела на подполк. Марин Чанев и главен сержант Георги Георгиев. Убийството бе прието като предизвикателство срещу Съюза на бившите барети, чийто член бе Кимбата приживе. Михайлов е бил много добър в издирване на крадени коли, разказаха негови колеги от Съюза на погребението. Те предположиха, че убийството от засада е вероятно отмъщение на пострадали от акции на баретите или хора от средите на конкуренцията в застрахователния бизнес, където заработиха баретите след напускането на поделението във Враня.

Що се отнася до полицейския пистолет, с който бе убит Пламен Михайлов - това така и си остана без отговор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар