вторник, 12 октомври 2010 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...6

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Още първият изстрел срещу убития в Перник Васил Арарски е бил смъртоносен

13.10.2005

Още първият изстрел срещу убития в сряда вечерта в центъра на Перник Васил Арарски - Райко Кръвта е бил смъртоносен, съобщиха източници от полицията.
Куршумът, изстрелян от 9-милиметров "Макаров", е улучил Арарски в главата, другите два са попаднали в бузата. Килърът е бил маскиран според свидетели. Той е пристигнал с лек автомобил Ауди, което спряло до близкия светофар. Убиецът слязъл от колата и тогава стрелял. В момента на стрелбата сержантът от СДВР Николай Костов, който се познавал с Арарски, се ръкувал с него.
Двамата се движели един срещу друг, убийството станало непосредствено при срещата им, казаха от полицията. Васил Арарски, с прякор Райко Кръвта, бе застрелян в сряда вечерта пред хотел "Струма" в Перник. Той е смятан за един от основните наркодилъри в Югозападна България. Арарски се ползваше и със славата на момче за мокри поръчки на ВИС-2 през 90-те години.
Сержантът, който бе ранен при убийството на Васил Арарски - Райко Кръвта в Перник, е с опасност за живота, каза началникът на Института за спешна медицинска помощ "Пирогов" д-р Спас Спасков.
Полицаят е ранен в шията и главата. Именно от тези рани има силно кървене, което заплашва живота на сержанта, обясни Спасков. В момента на мъжа се правят нужните изследвания и ще бъде подложен на операция.
Под името Васил Арарски, Райко Кръвта участва в няколко фирми - "Агонцев и Ко", в която е съдружник с Марио Димитров Агонцев и Васил Станков Василев. Фирмата се занимава с търговия на едро. Заедно със Светлин Валентинов Стоилов името на Арарски фигурира и в търговската фирма "Деси Мюзик".
Под името "Райко Василев - Аргирски ЕТ" убитият е регистрирал фирма за търговия по пазари и открити щандове. Като дейност на четвъртата фирма на Райко Кръвта - "Тамагочи" ЕООД, е записано "други услуги за населението, некласифицирани другаде".

Няма коментари:

Публикуване на коментар