неделя, 10 октомври 2010 г.

НОВИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ 63

28.01.2009

Паришеви са свиленградските Галеви.Двама братя-южняци между Пайнер и ГЕРБ

Надали в страната съществува нещо подобно на Свиленград. Ако го свързвате само с митница, Милко Калайджиев и малеби, има какво още да научите за този чуден кът.
На територията на граничния пункт Капитан Андреево край града работят няколко държавни служби, които са под шапката на различни министерства. Най-загадъчната от всички тях е ''Пътни такси и разрешителни'', която е известна като БИАС.
Точно оттам изгрява звездата на Павлин Паришев, който само в рамките на няколко години натрупва немалко пари. Той е син на Костадин Паришев – близък довереник на Фуат Гювен в безмитната зона (в момента замряла поради липсата на работа).
Дупнишките Галеви, оказва се, не са единствените прочути братя в страната. Не само те колонизират градове. Към този ореол, изглежда, са се устремили и Паришеви.
По-малкият брат на Павлин - Николай Паришев, не е толкова навътре в бизнеса, а е човек на живота, който рядко попада в светлините на прожекторите, а основната му страст са забавленията. Неговата роля обаче също е важна за успеха на семейния дует. Защото двамата братя притежават вила, оценявана от експерти на 2 млн. лева на брега на язовир Студен кладенец.
Тя е наричана в политическите кръгове Министерство на Веселбата, където се организират едноседмични гуляи с известни певици от димитровградската звукозаписна компания Пайнер.
Говори се неофициално, че Паришеви държали над 50 имота по южното Черноморие, което разбира се може да е само плод на мълвата и фантазиите на свиленградчани. Най-апетитната хапка май била взетият под аренда плаж на Слънчев бряг.
Според прогнозите на запознати общото богатство на фамилията вероятно възлизало на милиони евро. За разлика от повечето местни феодали, Паришеви са галеници на всяка партия след 1997 година.
Открай време бизнесклана е в отлични отношения и в слънце, и в дъжд и с управляващата от два мандата турска партия ДПС.
Най-скандалната ситуация за Паришеви е екшънът с първото касиране на местни избори в страната. Тогава в ''шоуто'' се включи и истинска суперзвезда - Бойко Борисов. Тогава той изненадва свиленградчани с твърдения, че джипове на Паришеви не са обикаляли ромските квартали, за да купуват гласове. По същото време бТВ излъчва кадри с баталните сцени, които са достойни за Кръстника.
След поставянето на удобен кмет на име Манолов, в общината започва чистка. За близо месец терени, сгради и парцели са прилапани от местния клан.
Братята Паришеви, като хора с визия за бъдещето, решават да създадат и топла приемственост с ГЕРБ, след като на няколко пъти дават рамо за проявите на Борисов в Южна България.
На майтап на една от срещите в Хасково Бойко Борисов се обръща към тях с шегата: ''Какво правите бе разбойници, как е далаверата по границата''.
После се налага братята да предприемат воаяж до Сараите в столичния квартал Бояна, за да целуват ръка. След срещата на герберите Паришеви с Доган всички клубове на ГЕРБ в Свиленградско наведнъж затварят врати, а назначените секретарки и клакьори са изритани.
Но според местните хора това май бил само PR, който целял да заблуди човека на Сокола - Христо Бисеров. През това време Павлин Паришев си устройвал срещи с кмета на столицата. Но тайно, в Боровец.

/препечатано със съкращения/

В следващата част от поредицата ще си поговорим за другаря Киро Киров.

Няма коментари:

Публикуване на коментар