понеделник, 18 октомври 2010 г.

НОВИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ 68

Красимир Гергов – част II


13.02.2010

Рекламният бос Красимир Гергов със 138 дка за голф-игрище край морето
През 2001 година, Красимир Гергов основава Българската голф асоциация (БГА), чиито Президент е в момента. Асоциацията членува в International Golf Federation, European Golf Association и „Royal & Ancient Golf Club", St. Andrews, Англия. БГА работи по Програма за развитие на голфа в България
Сред скандалните заменки, за които ЕК ни заплаши с огромни санкции са 138,5 дка уж горска земя, но на морския бряг, на която няма дари и храстче. Тях е прибавил към голф-игрището си рекламният и медиен бос Красимир Гергов. Заменката е направена през 2009 г. срещу скромната сума от 1 млн. 196 945 лв., на колкото са оценени горите му във Видин, Тетевен, Чупрене, Блелоградчик, Миджур, Черни вит и Русалка. Цената на кв. метър излиза 8.6 лева.
Това бе един от имотите, който от ГЕРБ показаха на журналисти на своеобразен туристически излет. Обиколката на заменени терени бе организирана от управляващите заради големия обществен интерес.
Между 8 и 15 лв. средно на квадратен метър са броили мастити бизнесмени за заменки на гори в апетитни парцели досами морето, каза шефката на Ловно стопанство-Балчик Калинка Тодорова.
Фирма "Про Консулт 2004" е готова да върне на държавата терен от горския фонд близо до село Топола в община Каварна, обяви вчера Анна Русчева, пиар на медийния бос Красимир Гергов.
Има обаче условие за връщането - държавата да гарантира, че няма да допусне незаконно строителство върху парцела, добави тя.
Гергов и бизнесменът Георг Цветански са основните инвеститори в изграждащото се игрище за голф “Трейшън клифс” ("Тракийски скали").
Планът е за седемзвезден комплекс по проект на легендата в голфа Гари Плеър.
Заменката на “Про Консулт 2004” е сред 47-те, за които Брюксел плаши България със санкция от поне 50 млн. евро. Имотът от 138,5 дка е на входа на голф игрището “Трейшън клифс”. Един от собствениците във фирмата е Тодор Гергов, братът на Красимир Гергов.
Фирми, свързани с ДПС, напирали да застроят терена, стана ясно при организираната от ГЕРБ обиколка на скандално заменените горски площи край морето.
Заменили гори край морето 10 пъти по-евтино
Фирми, близки до ДПС, напират да застроят горски терен край морето. Затова "Про Консулт 2004" е готова да го върне на държавата.
Теренът е край каварненското село Топола. Условието за разваляне на земанката е държавата да гарантира, че няма да допусне незаконно строителство върху парцела, обяви вчера Анна Русчева, пиар на медийния бос Красимир Гергов. Той и Георг Цветански са основни инвеститори в изграждащото се голф игрище "Трейшън клифс" (Тракийски скали). Планът е за 7-звезден комплекс по проект на легендата в голфа Гари Плеър.
Заменката на "Про Консулт 2004" е една от 47-те, за които ЕС се кани да глоби България 50 млн. евро.
Имотът от 138,5 дка е на входа на игрището. Един от собствениците във фирмата е братът на Гергов - Тодор.
Теренът е взет не за да се променя статутът му и да се застроява, а да се предпази от опити на фирми до ДПС, които го искат, за да строят, обясни Русчева. На терена няма гора, а има само остатъци от незаконно строителство.

/препечатано със съкращения/

В следващата част от поредицата - Красимир Гергов – част III.

Няма коментари:

Публикуване на коментар