петък, 29 октомври 2010 г.

ТРАКТОР „БАЛАРУС” В МТС – то

24.10.2010

Първанов включил Трактора в официална делегация за Китай

Настоящият президент Георги Първанов и соченият за лидер на българския „Октопод” – Алексей Петров – Трактора са били в близки отношения, и са имали общи интереси още от началото на прехода. За това свидетелства днес в студиото на „Рулетка” по Нова телевизия бизнесменът Пламен Николов.
Той бе парламентарен секретар при правителството на Жан Виденов, а по-късно отговаряше за горивата и бензиностанциите на фирмата на „Мултигруп” „Арес холдинг”, и познава добре интригата в сверите на левицата и червения бизнес.
Според Николов като лидер на БСП Първанов искал да се окаже съдействие на Трактора, за да може да овладее компанията „С-експрес”, и да я превърне в инстурмент за външно наблюдение, събиращ и обработващ информация за БСП.
Бизнесменът Пламен Николов разказа как докато бил шеф в структурите на „Мултигруп” при него дошъл покойният вече лидер на софийската организация на БСП Никола Койчев. Партиецът поискал от Николов „Арес” да дава безплатно бензин на БСП. Моли го още и да помогне на прохождащия тогава в бизнеса Алексей Петров да овладее фирмата за "Такси С –експрес”. Обяснил, че ако това стане, компанията щяла да служи на новия лидер Първанов като своеобразна партийна служба ДОТИ, и да извършва проследяване и подслушване.


27.10.2010

Първанов спасява Трактора чрез прокуратурата?

Топлата връзка между Борис Велчев и Георги Първанов проваляла делото срещу Алексей Петров.
Между Георги Първанов, като председател на БСП, и Алексей Петров е имало споразумение с цел таксиметровата компания "1280", тогава ръководена от покойния Илия Божинов, да бъде оглавена от Трактора.
Това заяви бившият парламентарен секретар на кабинета Виденов и бивш директор в "Мултигруп" Пламен Николов на пресконференция днес. Той потвърди, че тогава е бил предупреден от ръководителя на БСП - София Никола Койчев, че ако попречи на това, ще има челен сблъсък с Алексей Петров, в който ще бъде прегазен от Трактора.
По думите на бившия Жан-Виденов секретар Алексей Петров е поел ангажименти по онова време таксиметровата компания да бъде гръбнака на партийното ДОТИ (Дирекция "Оперативно техническо издирване"). Всичко това, според неговите твърдения, се случва през 1999 година. Николов заяви, че промяната в мярката на Петров показва неспособността на прокуратурата да представи убедително обвинение и определи като "смущаващо обстоятелството", че главният прокурор Борис Велчев е бивш съветник на президента Първанов.


28.10.2010

Урманов: Има финансиране на ГЕРБ от фирми, близки до Алексей Петров

Свидетелят, за когото лидерът на РЗС Яне Янев твърди, че знае за финансиране на политическа партия ГЕРБ от фирми, близки до Алексей Петров, потвърди, че е присъствал при извършването на това финансиране. Асен Урманов пристигна на летище София вчера следобед и бе посрещнат от народните представители от РЗС Емил Васил и Георги Терзийски.
Урманов не пожела да уточни сумата, за която има информация, че вече управляващата партия е получила от "Лев корпорация". Той твърди, че се е прибрал в България, защото синът му е бил ранен от удар с чук в главата. Урманов, наричан от Яне Янев "свидетелят", твърди, че с месеци хората, представящи се за служители на ДАНС са тормозили съпругата и сина му с искане да получат информация къде е той.

По думите му неговият роуминг е бил включен, но не са го потърсили. Асен Урманов не пожела да уточни откъде точно идва, като, вместо да отговори на конкретните журналистически въпроси за финансирането на партия ГЕРБ, той се извини на гражданите на Тетевен, че бидейки почетен гражданин на града ги е засрамил, участвайки в този скандал. Свидетелят отрече да е роднина на Алексей Петров, но потвърди, че са близки. Алексей Петров също е родом от Тетевенския край.
Урманов увери, че ще съобщи повече факти за парите, предоставени от "Лев корпорация" на предизборния щаб на ГЕРБ. Той бе категоричен, че разполага с документи, на които стои подписът на Цветан Цветанов като ръководител на предизборния щаб на партията. Свидетелят на Янев възнамерява да проведе среща с главния прокурор Борис Велчев.


27.10.2010

Иван Костов: Задкулисие диктува ситуацията в страната

Eдни и същи лица, които обстрелваха Обединените демократични сили през 2000 година, се появяват и сега, с някакви компромати, със съпротива срещу реформите. Това са същите лица, които доведоха Сакскобурготски.
Има силно задкулисие в България, това не са флангове, а лица, босове на медии...Ето сега за пенсионните фондове, едни имали пари, други не били внасяли. Защо миньорите нямат пари? Те ли не са внасяли? Или някой работодател, който сега иска държавата да покрие неговия дълг? Както стана и с кредитните милионери. Един взима пари, всички плащат. Нека правителството каже конкретно заради кого става в момента това с пенсионните фондове- кой точно не е внасял?
Що се отнася до пускането на Алексей Петров- знакът, който съдията даде, какъв е. Много съдийски състави преди това задържаха Петров, този го пусна в политическия живот. С ясното съзнание, че го праща в медиите и става част от обществените скандали. Ако този съдия не го е осъзнавал това, значи не му е мястото там, неграмотен е. Но аз не вярвам, убеден съм, че знае къде се намира. Зад каквото и да се крият тези съдии, позорът пред нацията им е очевиден. Защо мълчи за позора на съдиите президентът? Защо мълчи, че съдът обяви Доган за хидрогеодезист номер 1? Тези хора са позорът на страната. Не можем да се движим към Западна Европа и нещата да се развиват по коренно различен начин от този, по който се развиват там.



29.10.2010


"Научен" проект с участието на Алексей Петров прерасна в гражданско движение

Научен проект с участието на обвинения за глава на "Октопода" Алексей Петров прерасна в гражданско движение. По идея на екип от учени, с подкрепата на група интелектуалци и граждани в петък бе създаден Инициативен комитет за учредяване на Движение “Гражданско действие - Европейска концепция за икономическа и патриотична алтернатива" (ДГД - ЕКИПА).
Инициативният комитет се представлява от Илиана Беновска, проф. Елка Тодорова от УНСС и Теодор Дечев от Съюза за стопанска инициатива (ССИ).
Пред Mediapool Дечев заяви, че Петров не е от учредителите на движението, тъй като е под домашен арест, но “по всяка вероятност има най-положително отношение към него и дори може да навие някои хора да участват“. Той коментира обаче, че това няма как да е “политически проект“ на когото и да било, защото водещ е екипният принцип.
Самият Алексей Петров най-вероятно скоро ще стане официално член на партия "Ред, законност и справедливост", след като преди дни лидерът й Яне Янев съобщи, че е в ход процедура по приема му.
Дечев обясни, че учредяването на движението е продължение на научно-приложно изследване, започнало преди две години, в което е участвал Алексей Петров. “Целта на изследването беше да се проучи взаимодействието между институциите и прилагането на екипността. Петров е изцяло отдаден на екипния принцип, което аз отдавам на една хубава професионална деформация“, заяви Дечев. Той поясни, че по време на работата си в ДАНС Петров е бил един от инициаторите на междуведомствените екипи на агенцията, МВР и прокуратурата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар