сряда, 27 октомври 2010 г.

МЪЖ НА ГОДИНАТА 12

17.10.2010

Данъчните проверяват имотите на Цветанов

Данъчните започват проверка на имотното състояние на вътрешния министър Цветан Цветанов. Това съобщи за bTV директорът на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов. Поводът за проверката са данните, изнесени от партията на Яне Янев "Ред, Законност и Справедливост" за 6 имота в София, които според партията Цветанов е получил по съмнителен начин.
Преди два дни на специална пресконференция Яне Янев и неговите хора заявиха, че през 2008 г, вътрешният министър Цветан Цветанов се е сдобил с имоти по съмнителен начин. Според РЗС с доходите си Цветанов няма как да може да си купи два апартамента и два гаража в столичния квартал „Изток”.

18.10.2010

Откриха трупа на 44-годишен мъж в района на Шуменското плато

Полицията разследва смъртта на 44-годишен мъж, чийто тяло било открПито вчера в района на Шуменското плато на скалите над квартал Дивдядово. След сигнал на място са изпратени екипи на полицията, Гражданска защита и съдебен лекар, които са установили смъртта на мъжа. По-късно е била установена и неговата самоличност.
Днес е назначена съдебно-медицинска експертиза, която трябва да установи точните причини за смъртта му. От полицията съобщиха, че се разследва дали става въпрос за убийство или за самоубийство. Полицията засега не оповестява и самоличността на загиналия, който според неофициална информация е шофьор в шуменската окръжна прокуратура.

18.10.2010

Полицаите започват символичен протест

Полицаи от цялата страна започват символичен протест. Те ще си сложат ленти, които да показват, че не са съгласни с положението на нещата в МВР. Основните искания на полицаите са свързани с материално-техническото осигуряване и заплащането на извънредния труд.
Синдикатите предвиждат всяка неделя да се провеждат протестни митинги. Първоначално те ще бъдат само в неделя.

22.10.2010

И сини атакуват Цветанов заради финансите му

След РЗС и БСП и представители на "Синята коалиция" в парламента настояха вътрешният министър Цветан Цветанов да се оттегли временно от поста си. Причина за това стана фактът, че вицепремиерът е получавал доходи като консултант по еврозаконодателство.
Ако българският вътрешен министър е направил това, той по нищо не се различава от Ахмед Доган, който е изпрал едни пари чрез хидлроложки изследвания, които не може да извърши, обяви депутатът от "Синята коалиция" Димо Гяуров пред БНР. Той настоя Цветанов да напусне поста си до изясняване на произхода на имотното му състояние. Гяуров е член и бивш председател на антикорупционната комисия в парламента, която изготви доклада пред съда за конфликт на интереси при консултантския договор на лидера на ДПС Ахмед Доган по проекта "Цанков камък".
Преди дни БСП и РЗС също настояха Цветанов да напусне временно поста си до изясняване на всички въпроси и спорни обстоятелства, за да не се хвърля съмнение върху обективността на резултатите от проверките на контролните органи.

27.10.2010

Цветанов се оля с акция „Журналисти”, които му снимат имота

Вътрешният министър Цветанов се оказа много ниска топка, щом нареди да арестуват журналисти от в. „Галерия”, че му снимали имота в с. Шума.
Каквито и обяснения да дава полицията, от самолет се вижда, че това е тъпа милиционерска акция и Физкултурника - както наричат Цветанов - се е олял.
Кой ще повярва, че журналистите и шофьорът са задържани, защото жена се оплакала, че искали да я прегазят с колата? А полицаите първоначално казали друга версия - че разследват кражба.
Егати милиционерът трябва да си, че да съчиниш подобна акция „Журналисти”. Ако и другите му акции и арести на Цветанов са такива, няма никаква борба с престъпността, а само имитация и пропаганда.
Да изкараш журналистите престъпници, които искали да газят с кола непозната жена от селото - уникум.
Това твърдение е толкова неинтелигентно, че поставя въпроса - човек с такова мислене може ли въобще да води борба с престъпността? Не е случайно изглежда, че много от акциите му завършват без съд. Някакъв щаб съчинява обвинения, ефектни названия на акциите и после …съдът ги пуска. Но не защото е лош, както 100 пъти повтори Цветанов, а защото просто няма достатъчно доказателства.
Акция „Журналисти” на Цветанов е и опасен прецедент. За пръв път човек от най-висшата власт използва по такъв нахален начин полицията, за да плаши и по този начин да ограничи разкритията за имотното си състояние.

В заключение предлагам за мъж на годината през месец ноември отново да бъде избран другарят Цветан Цветано – о – о – о в !

Няма коментари:

Публикуване на коментар