сряда, 20 октомври 2010 г.

ГОЦЕ СРЕЩУ БОЦЕ 17

31.07.2010

Станишев: Борисов е чалга и ВИП Брадър

Обществото се води съзнателно към "опростачване", към общество на послушковци, които гледат чалга, "Вип Брадър" и Бойко Борисов. Това е серия от три каузи, срещу които ежедневно трябва да водим битки. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев по време на дискусия на младежкото обединение на партията, която се проведе в Казанлък в петък следобед.
„За тази една година от управлението на ГЕРБ се развенчаха три мита. Единият е, че ние се провалихме, а те могат. Вторият е, че те са справедливи, а ние сме били десни. Третият е, че ние сме опоскали държавата, а те са честни", това пък каза председателят на БСП на Бузлуджа пред хилядите симпатизанти на левицата, събрали се там днес.
За една година ГЕРБ се превърнаха в Групировка за Едноличен Режим на Борисов, обясни още Станишев на мнозинството.


31.07.2010

Първанов: Оставката на проф. Борисова е знак за погрешна финансова политика

Здравната политика на правителството коментира днес и държавният глава Георги Първанов:
„Оставката на професор Борисова е не просто провал на ръководството на здравното министерство, на здравната политика. В известна степен това е и пробив в кадровата политика на министър-председателя, защото втори министър на този ресор не успява да се справи с възложените му задачи.
Но най-важното, това е знак за погрешна финансова политика, за недобре приоритетно подредена бюджетна политика. Защото и вълшебник да сложим на мястото на здравния министър, той няма да се справи, ако няма солидния тил на едно осигурено здравеопазване”, заяви той.


03.10.2010

Станишев измисля вицове за ГЕРБ


"Защо Бойко Борисов постави за здравен министър акушер-гинеколог? Отговорът е: защото цялата държава в момента е с краката нагоре."

"Сега има напредък - докато бившата здравна министърка Анна-Мария Борисова беше намерена на кръстовище, нейният наследник Стефан Константинов е намерен в кюстендилска болница"

“Пред министерството на здравеопазването се струпала опашка. Случаен минувач пита хората на опашката:
- Тази опашка за направления ли е?
- Не, за министри на здравеопазването!
- Ама, не е ли много голяма?
- А-а-а-а, тя бързо върви.”


15.10.2010

МВР запуши източника на информация на Яне

Спряхме теча на информация от Яне Янев, което е най-важното, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти след представянето на новия директор на ОД на МВР Софийска област Николай Николов.
Това беше изискване от евро-атлантическите партньори, добави МВР шефът и заяви, че за Яне Янев е златен шанс да бъде политически адвокат на човек от организираната престъпност - Алексей Петров.
Министърът си е задал въпроса дали трябва да отговаря на всяко изказване на председателя на РЗС. „Нека хората да са тези, които ще преценяват. Нека вие да сте тези, които от свършената работа, от това, което има като проблеми, вие да сте хората, които да оценявате. А Яне Янев, естествено, че това за него е златен шанс - да бъде политически адвокат на човек от организираната престъпност, който по някакъв начин винаги се е свързвал с него. Вие знаете най-големите знакови разкрития от Яне Янев в кой период бяха. Защо след това не се случваше подобна разкриваемост от негова страна, а сигналите, които се внасяха в прокуратурата след срещи, които се правеха със служители от ДАНС спряха".

19.10.2010

Първанов: ГЕРБ се самообяви за нравствен съдник на обществото

ГЕРБ се самообяви за нравствен съдник на обществото и би трябвало да има готовност да отговори на моралните укори, които получава през последните дни. Това заяви в Перник президентът Георги Първанов, цитиран от БТА, в отговор на въпрос как гледа на исканията за отстраняване на вицепремиера Цветан Цветанов и обвиненията, че притежава недекларирани имоти. Той участва в отбелязването на празника на града.
Първанов допълни, че отговорите на ГЕРБ трябва да бъдат конкретни, а не "общи приказки и квалификации". Той обясни, че стабилността на кабинета и на политическата ни система в условията на тежка зима са особено важни и изрази надежда, че няма да се стигне до проблеми във функционирането на правителството, защото то се намира в много важен момент - приемане на бюджета и формиране на нов план за действие, нови антикризисни мерки.
Държавният глава коментира още, че много от университетите са изправени на ръба на оцеляването и, по думите му, се очертава субективен подход при определяне на средствата за тях. Според него някои получават повече, други са орязани, особено медицинските и академиите, както и свързаните с културата и изкуствата, което не би трябвало да се случва.

Няма коментари:

Публикуване на коментар