четвъртък, 28 октомври 2010 г.

ФУТБОЛ , ЧЕРЕП И ДУХОВА МУЗИКА – 3

20.06.2010

Простреляха Юри Галев 5 пъти през нощта

Юри Галев, президент на футболен клуб "Рилски спортист" и общински съветник от "Атака" в Самоков, е бил прострелян тази нощ. Това потвърди пред агенция „Фокус" главен комисар Калин Георгиев.
Преди минути стана ясно, че опасност за живота на простреляния Юри Галев има. Това съобщи д-р Стоян Сопотенски, началник на Спешното приемно-консултативно отделение на "Пирогов" на брифинг. Футболният президент е вече четири часа в операционната, с много тежки травми. Огнестрелните рани са в областта на корема и крайниците. В момента го оперират коремни хирурзи. Състоянието му е много тежко. Има наранявания по двете ръце и двата крака. На три места е увредено тънкото черво и на едно място дебелото от един куршум.

01.07.2010

Бургаският бизнесмен Ивайло Дражев получи две години затвор

Бургаският бизнесмен и бивш футболен бос Ивайло Дражев бе осъден на две години затвор. При катастрофа преди 12 години, пиян зад волана, Дражев причини смъртта на двама души, а трети остави инвалид за цял живот.
Въпреки жертвите, състав на Бургаския окръжен съд реши, че има смекчаващи вината обстоятелства и осъди Ивайло Дражев на две години затвор. А той пак остана недоволен от присъдата.
"Огромен натиск върху съда има. Всички съдии са заплашени с разследване и в момента няма обективно правосъдие. Съдиите не са виновни, това трябва да знаете", каза Дражев.
"Такива смекчаващи вината обстоятелства няма. Напротив, има много отежняващи вината обстоятелства, но това е преценка единствено и само на съда”, заяви Станимир Христов.
Дражев няма да плати обезщетение на роднините на загиналите, а само разноските по делото. Майката на загиналото в катастрофата 20-годишно момиче не издържа психически при произнасянето на присъдата.

"Не сме заслужили това нещо, на 2 години. И на тези доказателства - два гроба, които затвори за цял живот, никога няма да е това, да се прости”, сподели Верка Димитрова.
Съдът замени постоянния арест на Ивайло Дражев с парична гаранция от 1000 лева. Мотивите не бяха оповестени.

02.09.2010

Съдят Ивайло Дражев по ново обвинение

Ивайло Дражев влиза в съда с ново обвинение срещу него. Той ще бъде съден за измама в особено големи размери, както и за изготвяне на документ с невярно съдържание. По думите на районния прокурор Андрей Червеняков, обвинението вече е в съда, пише в. "Твоят ден".

Бившият шеф на Черноморец Ивайло Дражев често има работа в съда, като едно от основните дела, по които е обвиняем е за причинена тежка катастрофа, при която загинаха двама души.

21.09.2010
Батков на разпит в БФС. Адвокатът ще дава обяснения за "черното тото", компания ще му прави Димитър Борисов

Собственикът на Левски Тодор Батков ще дава обяснения пред Българския футболен съюз (БФС) във връзка с отправените обвинения за "черно тото" и уреждане на някои срещи от съперника на "сините" ЦСКА.
Адвокатът хвърли бомбата тези дни, че "червените", чрез поставено лице, са се опитали да договорят двубоя срещу Рома от миналото издание на турнира Лига Европа. Батков твърди, че в УЕФА разполагат с аудио запис, на който се чува как един от героите в "Казанската афера" Артур, предлага 500 000 евро, за да бъде "хванат" звездата на римляните и на италианския национален тим Франческо Тоти.
Батков ще бъде привикан от Борислав Михайлов на следващото заседание на Изпълкома на БФС, за да представи всички доказателства, с които разполага, че в България се уреждат футболни срещи. "До момента той не е изнесъл конкретни данни и ще има възможността да го направи. Явно той знае неща, които ние не знаем”, заяви Михайлов. След отправен от журналиста на Канал 3 Сашо Диков въпрос, защо по същия начин не бъде извикан и собственика на ЦСКА Димитър Борисов, президентът на БФС отговори, че е напълно възможно и това да се случи.

24.10.2010

Нов ужас в ЦСКА - човек на Титан доведе мутри и бойци да млатят феновете

Пореден ужас претърпяха феновете на ЦСКА, които пътуваха да подкрепят отбора си при гостуването на Миньор (Перник). Човекът на "Титан" в управата на клуба Калоян Стоянов-Цимбика, доведе свои биячи, сред които хората разпознаха ММА-бойци и участници в професионални двубои, които пребиха един от тарторите на агитката Иво-Главата. Групата, предвождана от Стоянов и наброяваща 58-60 души, нападнала Главата пред стадиона заради скандиранията, за които тарторът е давал тон по време на срещата с Рапид (Виена) преди два дни. Феновете разпознали сред биячите световният шампион по самбо Благой Иванов-Багата, близнаците Росен и Румен Димитрови и други професионални бойци. Те преминали през иначе здравия Иво, като за по-малко от минута го пратили в болница.
След като се разправили с единия тартор, биячите тръгнали да скачат на Димитър Ангелов-Дучето, който дошъл да защити своя приятел Иво. В този момент Стоянов решил да се прави на миротворец и започнал да разтървава своята банда с думите: "Не пипайте Дучето, тоя го оставете!"

Няма коментари:

Публикуване на коментар