вторник, 11 януари 2011 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...25

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.

Кметът на Елин Пелин беше убит тази вечер

09.01.2007

На мястото на инцидента в село Мусачево пристигна отец Иван, председател на църковното настоятелство в Елин Пелин и близък приятел на кмета, който бе убит.
"Не съм чувал да е бил заплашван, с мен не е споделял такова нещо, надяваме се на чудо, да не е истина", каза отец Иван, предава агенция "Фокус".
Той разказа с насълзени очи, че кметът е направил изключително много за града и че винаги е насърчавал църковното настоятелство.
Автомобил на пожарната пристигна в Мусачево и освети мястото на инцидента. Сигналът за престъплението е получен около 20 часа в РПУ в града. Съпругата на Янков го е открила облян в кръв в двора на къщата в Мусачево, където живеели.
Тя твърди, че не е чула никакви изстрели и не знае по какъв начин е убит нейния съпруг.Полицията издирва двама мъже, за които са предполага, че са извършили убийството. Те са избягали със син "Опел Корса", със софийска регистрация.
Янко Николов Янков е роден на 28 ноември 1948 година. Печели втория тур на изборите за местна власт, проведени през 2003 година. Основният му опонент е Трайко Николов Цветанов, издигнат от Коалиция "БСП, БЗС-"Ал. Стамболийски-1899" и партия "Блокът на Жорж Ганчев".
Според информация, появила се в някои медии, името на Янко Янков се свързва с кризата с балирането на отпадъци в град Елин Пелин, коментира Дарик радио.Самият Янко Янков е издигнат от Партия "Българска социалдемокрация" и пречели с 56.45 % от гласовете. От началото на мандата му на кмет името на Янков поне два пъти се свързва с индийския собственик на комбината "Кремиковци".
Първият път е, когато жителите на село Габра протестират срещу складирането на боклука на София в мини "Чукурово" на бизнесмена Христо Ковачки.Тогава Янков лобира площадката за временно съхранение на отпадъците да е на територията на металургичния комбинат.
Вторият път е през септември месец 2006 г., когато кметът на Елин Пелин предлага на общинския съвет да одобри продажбата на над 3000 декара земя в района на Нови хан.
Единственият кандидат за земята е фирма, свързана с индиеца, като опоненти на кмета твърдят, че предлаганата цена от 7 млн. лв. е осем пъти по-ниска от пазарната.
По-рано интерес към закупуването на общинска земя са имали и други крупни инвеститори, които искали да правят индустриална зона в района.В края на миналата година кметът на Елин Пелин оглавява новоучредения консорциум за енергоефективна реконструкция и модернизация на общинско улично осветление.
Само след седмица в общината трябва да се проведе търг за продажбата на бившия битов комбинат в Елин Пелин.Началната цена на имота е 140 000 лв.
Започнаха процесуалните действия за разкриването на убийството на кмета на Елин Пелин, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Илия Илиев. Близо до къщата не се допускат нито коли, нито пешеходци. На входа на селото има полицейски пост, който проверява излизащите от селото автомобили. В радиус от 200 метра от мястото на инцидента никой не може да се приближи.
Янко Янков бе сред 172-ата кметове на общини, които подкрепиха Георги Първанов при преизбирането му за президент.

Няма коментари:

Публикуване на коментар