четвъртък, 13 януари 2011 г.

ЪНДЪРГРАУНД

07.01.2010

Митьо Очите контролирал дори бизнеса с антики в бургаския регион

Според криминалисти от Бургас мутри на Димитър Желязков и до днес събират рекет от иманярите, които търсят антични съкровища в Несебър и Слънчев бряг. Морските курорти са златна мина за иманярската мафия. От години водолази организират частни експедиции в търсене на потънали кораби и съкровища. Процъфтяват и нелегални разкопки в Стария Несебър.
Само преди дни шефът на бургаската полиция Васил Едрев се похвали, че е предал на Археологическия музей безценно съкровище, част от древна гробница. Златните накити били открити от бизнесмен, който строял хотел в новата част на Несебър. Предприемачът обаче скрил съкровището и не информирал никого за находката от страх да не бъде рекетиран от Митьо Очите.
“Димитър Желязков не е колекционер, но без негово знание иманярите не могат да работят. Всичко, което се открие, отива при хората на Митьо Очите, те продават античните предмети на богати български колекционери. Много от иманярите плащат такса на наркогрупировката, за да търсят необезпокоявани гробници и потънали кораби в морето”, признават ченгета от Бургас. Преди четири години иманяр открил уникално тракийско съкровище и надгробни плочи. Мутрите на Митьо Очите обаче конфискували стоката и обезщетили иманяра със смешните 500 лева. След това продали антиките за 40 000 евро.
“Хората на Митьо Очите контролират дори уличните търговци, които държат сергии в Стария Несебър и нелегално продават антични монети и всякакви артефакти от древността на чужденци.

21.05.2010

ВИС и СИК строят скоростно в кризата

Напук на битката срещу мафията и тоталната икономическа криза, която отива към КАТАСТРОФА, терени на ВИС и СИК в центъра на София се застрояват ударно. По странно стечение на обстоятелствата бившите щабквартири на модните агенции на групировките са бутнати и на тяхно място растат мощни билдинги.
На терена на ВИС-аджийската Ексграунд, основана от Дим Дуков и Жоро Илиев и наследена от Розалия Тинкова и Мая Илиева, за броени месеци изскочи истински небостъргач. Той е окупирал ъгъла на Фритьоф Нансен при НДК и дори част от платното на ул. Любен Каравелов. Агенцията лансира звезди като Владко Карамазов от Сървайвър, Ники Илиев от Забранена любов, близкият до Дарина Павлова - Мариян Кюрпанов, дългогодишната приятелка на Тодор Славков - Илона Цакова, гаджетата на Таки - Диляна Попова и Боряна Шехтова, и много други знайни и незнайни модели.
Строителство кипи дори в почивните дни на мястото на обслужвалата рекламно СИК преди години агенция Визаж. На ъгъла на Неофит Рилски и Христо Белчев, недалеч от бул. Витоша, старата къща, от която тръгнаха кариерите на повечето носителки на короната Мис България и на топмоделките ни, се надстроява със замах. Даже пристройката, която навремето бе узаконена от СИК-аджии и в нея беше барчето на Визаж, държано от Трайо Манекена, е отстъпила терен за монументалната бъдеща сграда.
ГРИГОР ЛИЛОВ: ВИС Е СЪЗДАВАНА ОТ РОДНИНИТЕ НА ПЕТЪР МЛАДЕНОВ, А СИК – ОТ РЪКОВОДНИТЕ КАДРИ НА БСП

30.12.2010

Любо Чука от бияч на мафията се превърна в спортен герой

Той дебютира в ММА турнира „Макс файт” с победа над канадската легенда Гари Гудридж. Въпреки респекта към него, някои шушукаха, а и „Галерия” лансира съмнението, че победата му е купена от Таки. Може би защото свидетели помнят, че Христофорос Аманатидис владееше улиците в България благодарение именно на юмруците на Любо Чука. Всъщност той е разчитал на т.н. Банда на Чуковете, начело на която са братята Любо и Славчо Симеонови. Въоръжението им било 30 килограмови чукове, които според очевидци изглеждали като сламки в ръцете на здравеняците. Говори се упорито, че конкурентните дилъри на Златко Баретата са били потрошавани, откъсвани им са крайниците и са им били избождани очите именно от хората на Таки. След смъртта на Жоро Илиев за заместник на Главния бе избран именно Таки.
Съдбата обаче поднася на Любо огромна загуба. Убиват брат му Славчо. Отново се предполага, че е намесен Златко Баретата, който отмъщава за касапницата в тоалетната на „Най-клуб”. Тогава 6-ма души от организацията на Баретата са изнесени на носилки след „челен сблъсък” с Любо Чука, Брат му Славчо и братовчед им Любо Костадинов - Младежа. Този фатален инцидент изцяло променя Любо Чука. Никога повече той не хваща своя 30 килограмов чук. В краен случай използва единствено смъртоносните си ръце. В интерес на истината всички свидетелстват, че може да е побойник, но не и убиец. Пратил е в болница десетки, но никога не е отнемал човешки живот.

09.01.2011

Сензационно разкритие! Петя Славова стои в основата на финансовия удар на 2010

Най-богатата българка организирала афера за 20 милиона евро.Неочакваното разкрите, че в навечерието на 2011 г. Петя Славова значително е подобрила финансовото си състояние прави изданието Супер 19’. Историята, която вестникът разказва, отчасти обяснява някои от последните финансови ходове на Славова, които будеха въпроси в края ня изминалата календарна година.Супер 19’ разказва как през септември 2010 г. в трезора на Инвестбанк са депозирани 20 милиона евро от страна на американската компания Еър Лоджистикс Лимитид Инк.
На документи парите са предвидени за реализиране на инфраструктурен проект в района на Балчик.След депозирането на парите американската компания изисква от българската банка да бъде издаден суифт на стойност 20 милиона евро, който да бъде изпратен на банката – коресподент в САЩ – Банк ъф Америка, която пък да уреди взаимоотношенията си с крайната банка HSBC. Инвестбанк обаче закъснява със сроковете за издаване на документа и това се случва едва месец по-късно. На 28 октомври 2010 документът е налице.
От Супер 19’ цитират съдържанието му:
“Ние Инвестбанк, София, България, потвърждаваме с пълната банкова отговорност и лоялност, че количеството от 20 000 0000 евро (двадесет милиона евро) кешови фондове са блокирани от нашия клиент за период от 60 дни. Освен това потвърждаваме, че тези пари са с доказан, законен, некриминален произход. Тези фондове са на разположение, блокирани са в Инвестбанк и клиентът е техен държател. Средствата са потвърдени на междубанкова база посредством суифт”.
Това би трябвало да означава, че банката потвърждава депозита и че има готовността да осигури парите.
След повече от месец обаче историята придобива различен оттенък. От HSBC до Петя Славова и директора Диана Младенова е изпратено искане за незабавно компенсиране на вреди, причинени от Инвестбанк. Става дума за суифт съобщението, което българската банка се предполагало, че трябва да изпрати навреме.
По този начин според американските банкери българските им колеги са нарушили разпоредбите на международното банково законодателство. Причините – никой не смее да оповести на глас.
От БНБ обещават да извършат проверка на случая, а от институцията на Петя Славова отказват коментар.

11.01.2011

Основателят на СИК Младен Михалев-Маджо и дупнишките феодали Братя Галеви са на нож от години.

Маджо е един от недоволните от оправдателните присъди на дупнишките феодали Пламен Галев и Ангел Христов – шушука се в ъндърграунда. Отдавна се носи слух, че Маджо и Братя Галеви са във война, а напрежението между двете страни е заради стари и неизпълнени договорки.
В средата на 90-те Галеви работели за Маджо по линия на югоембаргото. Макар да охранявали олигарха Николай Гигов, Пламен Галев и Ангел Христов имали вземане-даване и с Маджо покрай охраната на влакови композиции с петрол за съседна Югославия. Именно Младен Михалев уредил „братята“ да поемат канал за търговия на железопътни релси, освен това ги свързал и с определени генерали, които да закрилят създаден канал за трафик на амфетамини.
Галеви обаче бързо забравили за договорката с Маджо да отчитат процент и за него. Те се заселили в Дупница и създали такава система за сигурност в града на барикадите, че ако някой конкурентен мафиотски бос иска да им отмъсти, ще трябва да влезе в Дупница с танкове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар