събота, 22 януари 2011 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...29

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.
Българин и сириец показно разстреляни в София

23.01.2003

Българин и сириец бях зверски убити в София в нощта срещу петък, съобщи МВР. Версиите са дрога и дългове, МВР не изключва връзка между убийствата.
45-годишният Румен Яневски беше показно разстрелян в джипа си с автомат от движеща се кола на кръстовището на бул. "Гоце Делчев" и ул. "Костенски водопад" към 23 ч миналата вечер. Колата на жертвата била паркирана пред пицария "Ел касо".
Няколко часа по-късно на стълбите в кооперацията в кв. "Лагера", където живее, беше разстрелян и сириецът Омар Нану (35 г.). От МВР казаха, че не изключват връзка между двете убийства.
Яневски е лежал в затвора за нелегален хазарт през 1988 г. Той беше разстрелян в стомаха и сърцето с над 10 куршума. Убитият и приятелката му Елица Златева (28 г.) пили кафе в пицарията, после излезли заедно и жената се качила в белия си "Голф". Екшънът започнал, когато Яневски влязъл в джипа си "Нисан" и посегнал към стартера. Тогава бързо движеща се кола направила рязък завой и започнала стрелбата. По-късно краденият автомобил "Фолксваген Пасат", от която е стреляно, беше намерен опожарен на жк "Бъкстон".
Яневски и Златева имат търговска фирма "РЕМ Интернешънъл". По непотвърдена информация напоследък Яневски бил свързан и с наркобизнеса. Това е и една от версиите на полицията.
35-годишният сириец Омар Нану пък беше екзекутиран с 4 куршума - по два в тялото и главата. Блокът, в който е живял, е на кръстовищата на ул. "Черна вода" и "Гемедже". Според полицията убитият дължал много пари на свои познати и от няколко години живеел на кредит.
Чухме жесток скандал пред блока, а след това и изстрели, разказаха съседи. Първоначално Нану е гръмнат в тялото, защото кървавите следи по стълбищата на входа продължават от улицата до площадката на първия етаж, коментираха следователите. До кръвта се виждаше и стъкло от очила, жертвата обаче не е носела такива. Чухме на три пъти изстрели, тогава малкият ми син погледна през шпионката и видя тялото на мъж да лежи на стълбите, каза съседка от първия етаж. Тя веднага повикала домоуправителя, който се обадил в полицията.
До миналия септември Нану живеел на съседната ул. "Кюстенджа". На този адрес е регистрирана и фирмата му "Алсихам". Сириецът бил наемател на ресторант в кв. "Княжево" - "Цигански табор". Заведението обаче никога не е работило, защото Нану все го ремонтирал. От около година той не е плащал наем на читалище "Братя Миладинови", където е ресторантът, и преди два дни е осъден за 11 000 лв. Това разказа секретарката на читалището Севдалина Веселинова. Искаше да направи уникален ресторант на Балканите, добави тя. Идваха много араби при него, и жени и мъже, все с лъскави коли, коментираха и комшиите му от кв. "Лагера".
Убитият Румен Яневски - Каратиста е криминално проявен. Той се е занимавал с разпространение на наркотици и е използвал фалшиви имена. Това съобщи шефът на Националната полиция ген. Васил Василев вчера. Яневски е осъден заради незаконен хазарт още през 1988 г. Смятаме, че и другият убит - сириецът Омар Нану, също се е подвизавал с фалшиво име, допълни ген. Василев. Официално Нану се е занимавал с ресторантьорство. През 2000 г. чрез фирмата си "Алсихам" е взел под наем помещение на читалище "Братя Миладинови" в Княжево, за да прави ресторант "Цигански табор". Сириецът обаче нито отворил заведението, нито си плащал наемите и преди няколко дни е осъден да плати 10 900 лв. на читалището.

Няма коментари:

Публикуване на коментар