понеделник, 31 януари 2011 г.

ВИЙ ЖЕРТВА ПАДНАХТЕ ...32

Тази поредица се посвещава на функционерите на неокомунистическата престъпна мрежа, загинали при реализирането на налудничавата и престъпна политика, провеждана в годините на прехода от партии и структури , произлезли от бившата БКП.
Застреляха известния треньор и съдия по борба Тодор Матов

31.01.2003

60-годишният бивш треньор и настоящ международен съдия по борба Тодор Матов беше застрелян в главата снощи около 21 ч. в Студентски град в София, съобщи БНР. При престрелката е бил ранен и друг член на Федерацията по борба - Янчо Костадинов, който е шофирал колата, в която двамата са се намирали. Той е откаран и опериран в "Пирогов". В момента е в реанимацията.
Тодор Матов и Янчо Костадинов са се връщали с "Мерцедес" - ес класа, от заседание на Федерацията по борба в Националната спортна академия, информира Би Ти Ви. Малко след 21 ч. на завоя на последната спирка на автобус 280 срещу автомобила се открила стрелба. Част от куршумите пробили задното ляво стъкло. Тодор Матов е улучен в главата. Янчо Костадинов е бил ранен в крака.
Убийците са чакали автомобила и са стреляли от засада, но не са били в автомобил, уточниха от полицията. Стреляно е с лека картечница, съобщи директорът на Столичната полиция ген. Румен Стоянов. Оръжието на убийството е намерено на метри от убийството.
Убийството е станало по погрешка, заяви главният секретар ген. Бойко Борисов. Матов е бил взет за бившия председател на Федерацията по борба Димитър Джамов, който е трябвало да бъде убит. Джамов е присъствал на вчерашното заседание на Българската федерация по борба. Двамата с убития Матов са имали сходни автомобили.
Тази сутрин Димитър Джамов е дал показания в МВР. Срещу него беше извършено покушение през лятото на 2002 г.
На мястото на убийството са пристигнали началникът на отдел "Убийства" в Дирекцията на полицията, Ботьо Ботев и полковник Венелин Великов от НСБОП, който отговаря за търговията с наркотици. Връзката на Матов и Костадинов с търговията с наркотици обаче, не е доказана.
Няколко часа след убийството тялото на Тодор Матов беше извадено от колата от органите на "Съдебна медицина". Всички, които са минали по този маршрут и които живеят в близките блокове бяха разпитани в седмо районно управление. Повторният оглед на местопроизшествието се е провел при изключително усложнена обстановка, тъй като падналият дъжд е заличил много от следите.
Тодор Матов е обучил и извел почти всички известни български борци. В продължение на 25 години той е бил свързан с отбора на "Левски Спартак", а международната му дейност е била във Франция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар